Bruidskleding

Vegan Trouwjurk Kledingbibliotheek

Een vegan trouwjurk vinden kan lastig zijn doordat er vaak zijde en parels worden gebruikt. Iemand uit mijn netwerk wees me op Kledingbibliotheek Middelburg. Dat klinkt misschien niet erg spannend, maar schijn bedriegt want dit concept is echt heel tof!

Duurzame bruidskledingvegan trouwjurk

Bij de kledingbibliotheek kun je namelijk je trouwjurk huren! Je mag hem ook kopen en je kunt er zelfs één door een professionele naaister (eigenaresse Michèle zelf) laten (ver)maken. Michèle werkt met bijzondere en duurzame materialen zoals vlas, brandnetel, polyester, kunstparels en glas (versiering), maar heeft ook meer traditionele stoffen. Je kunt bij haar namelijk ook tweedehands (vegan en niet-vegan) bruids- en gelegenheidskleding vinden. Ook voor mannen.

Tweedehands is toch vies?

Persoonlijk draag ik graag tweedehands, maar wellicht heb jij daar een onfris beeld bij. In dat geval kan ik je geruststellen: Michèle wast alle kleding met een zelf ontwikkeld chemicaliën-vrij wasproduct in een machine die draait op zonne-energie.

Missie

Michèle Piet van de kledingbibliotheek is meer dan couturier; ze wil de wegwerpmaatschappij een halt toe roepen. En zo ontstond 3 jaar terug dit mooie initiatief. Daarnaast kunnen ook de minima bij haar terecht voor de mooiste dag van hun leven. Mocht je zelf tot deze categorie behoren, check dan wel even hoe dit werkt.

error

Help anderen bij het organiseren van hun duurzame bruiloft en 'spread the word'