vegan bruiloft zangeres

Wie ben ik

Hoe ontstond mijn betrokkenheid bij een duurzame bruiloft? Laat ik bij het begin beginnen. Toen ik voor zoveelste keer met een blok kaas in mijn handen stond, begreep ik plotseling dat vegetarisme helemaal niets oploste. Noch aan het milieu-probleem of het wereldvoedselprobleem (de eiwit- en oliecrisis), noch aan dierenleed. Ik werd veganist. Als ik mij goed herinner, gebeurde dit in 2014.

Ik was toen nog geen vegan ondernemer (wel vegan). Wel zong ik en maakte ik al muziekprogramma’s. Ik stelde met name gedenkpopconcerten samen en werkte jaarlijks mee aan De Scheepsopera. Ook zong ik al in bandjes, heden in 80s 90s band Nette Jongens en solo.

Een tijdje terug kocht ik een Kever. Een Oldtimer. Gewoon omdat het kon. Maar die stank en herrie (ook al maakt hij best een mooi geluid), daar was ik niet voor. Ik ging op zoek naar iemand die mijn Kever kon ombouwen tot elektrische oldtimer. En zo, jawel, ontstond mijn Kever-Tesla, genaamd “Blue”. In Blue zing ik “een lied speciaal voor jou“.

Duurzame bruiloft?

Door deze nieuwe wending ging ik me natuurlijk een beetje verdiepen in de bruidsmarkt. Samenvattend wordt er veel onder de naam ‘duurzaam’ en ‘groen’ verkocht. Een biologisch kaasje met een footprint 15 maal zo groot als een hand kikkererwten, is plotseling heel verantwoord. Net als biologisch vlees. Tja. Verder vond ik veel blogs over vegan bruiloften, maar niet één verzamelsite. Ik werd heel gelukkig bij de gedachte zèlf op zoek te gaan naar leuke aanbieders en een mooie verzamelsite hiervoor op te zetten. Bij deze dus!

Foto: Steven Konings

Nette Scheepstra

error

Help anderen bij het organiseren van hun duurzame bruiloft en 'spread the word'